Braconier, prins cu aparatură sofisticată. Avea autorizație doar pentru câini vagabonzi, fazani și vulpi

Poliţiştii de frontieră au început cercetările cu privire la doi braconieri români depistați în zona de responsabilitate la vânătoare fără să dețină documente necesare, permis sau autorizație.

Miercuri, 4 decembrie 2019, în jurul orei 18.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Berezeni – I.T.P.F. Iași au observat lângă localitatea Copăceana din județul Vaslui un autoturism de teren cu faruri aprinse.

Vehiculul se deplasa pe coama dealului și din direcția acestuia se auzeau focuri de armă.

Polițiștii de frontieră au interceptat autovehiculul de teren marca Toyota Hilux, înmatriculat în România.

Șoferul, cetățeanul român G.R. în vârstă de 45 de ani, era însoțit de un conațional în vârstă de 63 de ani.

La verificarea sumară a autovehiculului, echipajul a observat la picioarele pasagerului două arme de vânătoare fără a fi frânte sau purtate în huse şi fără a fi încărcate.

Cei doi bărbați și autoturismul au fost duși la sediul sectorului din localitatea Berezeni pentru efectuarea unor verificări specifice.

S-a stabilit că doar șoferul are autorizaţie de vânătoare colectivă valabilă pentru recoltarea de fazani, vulpi şi câini hoinari, dar nu era însoțit de niciuna dintre persoanele trecute în autorizație.

Pasagerul nu avea niciun document valabil care să îi ateste dreptul de a vâna.

Cu ocazia controlului efectuat asupra autovehiculului de teren și persoanelor, polițiștii de frontieră au mai descoperit un număr de 38 de cartușe aferente celor două arme, de diferite mărci, dintre care două erau percutate și un aparat de vedere pe timp de noapte, care funcționa pe principiul termoviziunii.

De asemenea, s-a stabilit că arma găsită în autovehicul, precum și 17 dintre cartușele descoperite nu aparțin niciunuia dintre cei doi, conform documentelor prezentate.

Bărbații au declarat că au încercat să vâneze pe timpul nopții, la lumina farurilor autovehiculului, o vulpe, dar nu au nimerit-o.

Polițiștii nu i-au crezut.

Bunurile descoperite asupra lor, în valoare totală de 58.100 lei, precum și autoturismul de teren, în valoare de 76.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării și definitivării cercetărilor.

Persoanele sunt cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj.

Cu mașina Poliției la braconat. Noaptea, la lumina farurilor

Bandele de braconieri din Tulcea terorizează autoritățile italiene

Diplomat român din Angola, trafic cu solzi de pangolin? Prejudiciul, 1,5 milioane de euro

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA