Skip to content

Bulgaria: Restricții de circulație pe Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse

Restricții de circulație pe Podul Prieteniei Giurgiu - Ruse 2024

Ministerul Afacerilor Externe – MAE informează cetățenii români care intenționează să tranziteze sau să clătorească în Bulgaria că autoritățile din această țară desfășoară lucrări de reparații la rosturile de dilatare ale Podului Prieteniei Giurgiu-Ruse.

Potrivit informațiilor furnizate de autoritățile bulgare, aceste activități de reparație se desfășoară la nivel local și sunt programate să continue până la data de 31 martie. Lucrările vor avea loc în timpul zilei și vor implica temporar restricții în circulația rutieră pe pod, cu trafic desfășurat pe o singură bandă și cu reguli specifice de acces și semnalizare, gestionate de indicatori rutieri și personal de dirijare.
Citiți și: Bulgaria a modificat de la 1 iulie taxa de drum

MAE recomandă cetăţenilor români să conducă preventiv, cu viteză adecvată, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată şi indicaţiile/semnalele organelor de control aflate la faţa locului şi să aibă autovehiculele echipate pentru circulaţie pe drumurile publice în condiţii de iarnă.

În acest context, este reiterată importanţa informării corecte a şoferilor români, achiziţionării din timp a vinietelor electronice şi achitării conforme a taxelor de drum tip TOLL pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Bulgaria, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Informaţii suplimentare pot fi accesate astfel: cu privire la starea actuală a drumurilor – pe aplicaţia gratuită LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina de internet a Agenţiei “Infrastructura Rutieră” – www.api.bg şi la numărul de telefon 070013020, accesibil în regim non-stop; cu privire la situaţia zborurilor pe aeroportul Sofia – www.sofia-airport.eu; cu privire la starea vremii – pe site-ul www.weather.bg; cu privire la regimul vamal, la intrarea în Bulgaria dinspre Turcia, pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiţii de călătorie în Bulgaria, titlul Reglementări vamale) şi pe site-ul Agenţiei “Vămi” din Bulgaria – www.customs.bg; cu privire la e-vigneta şi sistemul e-TOLL – pe site-ul www.bgtoll.bg; cu privire la situaţia circulaţiei prin punctele de trecere a frontierei bulgare – pe site-ul www.mvr.bg.
Citiți și: Modificări în Codul Rutier: ITP o dată pe an pentru mașinile mai vechi de 12 ani

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

MAE recomandă consultarea paginilor web http://sofia.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (http://mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!