Bunuri în valoare de aproape 1.000.000 de lei, printre care și opt TIR-uri tip cisternă, confiscate de la hoții de combustibil

Polițiștii de la Transporturi din Constanța au efectuat în data de 1 martie 2020 un număr de 45 de percheziții domiciliare în județele Constanța și Ialomița.

Au fost ridicate bunuri în valoare de aproximativ 1.000.000 de lei și 35 de persoane au fost duse la audieri.

Perchezițiile au avut loc după ce  polițiștii din Constanța au prins în flagrant opt bărbați care sustrăgeau zeci de tone de produse petroliere din încărcătura transportată.

Aceștia erau angajați ai unor firme de transport rutier și înlocuiau combustibilul furat cu apă.

Potrivit unui comunicat al Poliției, în timp ce transportau încărcătura spre destinație, s-au abătut de la traseu și au oprit în anumite locuri unde au fi descărcat o parte din marfă.

În noaptea de 28 spre 29 februarie 2020 cei opt au sustras 35.000 de litri de produs petrolier pe care l-au înlocuit cu apă.

Odată ajunși la destinația de livrare a produselor petroliere, bărbații erau ajutați de angajații firmei ca să nu fie constatate nereguli la cântar.

Apa era deversată în rezervorul decantor, iar diferența de combustibil, în rezervorul colector specific.

În urma descinderilor au fost ridicate în vederea confiscării: 15.775 de litri de produs petrolier, 12.700 de euro și 57.290 de lei, 31 de telefoane mobile, opt autotractoare cu opt semiremorcide tip cisternă.

Valoarea bunurilor indisponibilizate este de peste 950.000 de lei.

FRANȚA: Șofer român de TIR, angajat al unei firme din Spania, arestat pentru furtul unei tone de motorină

SPANIA: Un șofer român de TIR și-a omorât fratele în timp ce furau motorină dintr-un alt camion

„Regele Motorinei”, trimis din nou în judecată de DNA

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA