Calul a pătruns pe contrasens și a sărit pe o mașină. Călărețul, autoaccidentat

„Călăreț autoaccidentat ușor pe D.J. 136, în comuna Atid, după ce a scăpat calul din frâu și a sărit pe un autoturism, apoi a căzut pe carosabil.”

Așa începe un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Prahova.

Apoi, polițiștii descriu faptele:

„La data de 22.08.2019, în jurul orei 16:35, un localnic de 17 ani, din comuna Atid, în timp ce mergea călare pe D.J. 136/A, dinspre satul Bezid spre Crișeni, la un moment dat a scăpat calul din frâu, acesta a trecut pe contrasens și a sărit pe un autoturism, condus regulamentar de o femeie de 28 de ani, din comuna Avrămeşti.

În urma impactului tânărul a căzut pe partea carosabilă şi a suferi leziuni traumatice, pentru îngrijirea cărora a fost transportat la Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc, nefiind necesară internarea.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.”

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!

ADRIAN MOGOȘ

Adrian Mogoș este jurnalist freelancer, membru al Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație și al International Consortium of Investigative Journalism. În cadrul ICIJ a făcut parte din echipa de jurnaliști a proiectului Offshore Leaks. A fost timp de opt ani șeful Departamentului Investigații al cotidianului Jurnalul Național. A primit bursele Balkan Fellowship for Journalistic Excellence și Milena Jesenská - Institute for Human Sciences din Viena. Pentru activitatea jurnalistică a fost premiat cu: CEI-SEEMO Award, Kurt Schork Award și mențiune specială Global Shining Light Award. Una dintre investigațiile pe care le-a coordonat a fost inclusă în UNESCO Global Casebook for Investigative Journalism, iar o alta a primit din partea juriului European Press Prize apreciere specială.