Skip to content

Camioane cu peste 90 de tone de gunoaie trimise din Italia, Austria, Germania și Ungaria în România, blocate la frontieră

Deșeuri blocate la frontieră

În ultimele 24 de ore, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș II și Nădlac II, în colaborare cu lucrători ai Comisariatelor Județene Bihor și Arad din cadrul Gărzii Naționale de Mediu, precum și reprezentanți ai Protecției Consumatorilor din Bihor și Arad, au blocat intrarea în țară a cinci camioane încărcate cu deșeuri.

Cele cinci automarfare înmatriculate în România și Ungaria, conduse de patru cetățeni români și un maghiar, transportau 90.140 kilograme de deșeuri. Acestea constau în îmbrăcăminte și mobilă second-hand, aluminiu, anvelope uzate și amestecuri metalice. Deșeurile proveneau de la societăți comerciale din Austria, Italia, Germania și Ungaria și erau destinate unor firme din România.
Citiți și > Peste cincizeci de tone de deșeuri trimise în România din Olanda, Germania și Ungaria, blocate la frontieră

În urma controlului efectuat de polițiștii de frontieră și autoritățile de mediu și protecția consumatorilor, s-a constatat că șoferii nu dețineau documentele complete necesare pentru importul acestor deșeuri. În consecință, accesul pe teritoriul României a fost refuzat pentru aceste mijloace de transport, informează Poliția de Frontieră.