Skip to content

Cățelușă blocată în smoală, salvată de pompieri după o intervenție de patru ore

O căţeluşă care rămăsese blocată în smoală a fost salvată de pompieri, intervenţia durând patru ore, anunță Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş.

„Nu ştim cât s-a zbătut să se elibereze, dar norocul ei a fost că un om bun a auzit-o şi a chemat pompierii. Bietul animal era epuizat şi părea că renunţase la lupta pentru viaţă. Abia mai respira şi se afundase cu totul în smoală. Pe măsură ce se însera şi scădea temperatura, smoala devenea şi mai rigidă, însă pompierii nu au renunţat”, se arată într-o postare de pe contul de Facebook al ISU Argeş.

Unul dintre pompieri a chemat în ajutor un prieten, student la medicină veterinară, care i-a administrat căţeluşei medicamente pentru a rezista.

„Peste 4 ore a durat până au reuşit să o elibereze, timp în care speranţa că vor reuşi să o salveze creştea de la o oră la alta. Într-un final, după multă muncă, căţeluşa a fost eliberată şi a ajuns la un cabinet veterinar pentru îngrijiri”, se mai menţionează în postare.

ISU Argeş precizează că animalul a fost adoptat imediat: „Norocul i-a surâs și a doua oară: a fost adoptată imediat. Deși va mai petrece câteva zile în cabinetul veterinar pentru a o curăța, noii stăpâni de abia o așteaptă”.

VIDEO – O cățelușă a fugit un km ca să fie alături de puii ei salvați de jandarmii montani

Gest creștinesc făcut de o călugăriță. A încercat să sufoce mai mulți pui de câine

O hunedoreancă s-a pozat fericită lângă o capră neagră din care șiroia sângele

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!