CINCI MII de euro confiscați și amendă de 3.000 de lei pentru un bărbat prins la frontieră cu peste 10.000 €

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la controlul de frontieră, asupra unui bărbat cu dublă cetățenie, română și R. Moldova, suma de 5.000  de euro nedeclarată, deținută peste plafonul legal admis de lege.

Marți, 6 octombrie, în jurul orei 14.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, B.G., cu cetățenie română și R. Moldova, în vârstă de 37 de ani, conducând un autoturism înmatriculat în România.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mașinii şi a persoanei, ocazie cu care echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit, asupra bărbatului, pe lângă suma de 10.000 de euro permisă la trecerea frontierei și suma de 5.000 de euro, nedeclaraţi, sumă peste plafonul legal admis de lege.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii celor 5.000 de euro care depășeau plafonul legal admis de lege şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 3.000 de lei.

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!