Consecințe majore ale pandemiei asupra copiilor. Raport UNICEF Germania

Un raport al UNICEF Germania, publicat la un an de la prima carantină, confirmă „consecinţe majore” ale pandemiei asupra copiilor, tinerilor şi familiilor.

După un an de pandemie, copiilor şi tinerilor le lipsesc multe dintre lucrurile care le conferă bunăstare. Din cauza închiderii şcolilor şi a restricţiilor privind viaţa personală, acestora le lipsesc în prezent exerciţiile fizice, distracţia şi interacţiunea cu colegii, a explicat Georg Graf Waldersee, preşedintele UNICEF Germania, citat marţi pe site-ul UNICEF Germania.

Partidul naționalist „Alternativa pentru Germania” vrea ieșirea țării din UE și eliminarea restricțiilor antiepidemice

Potrivit oficialului, perioada îndelungată de izolare şi privarea de lucruri familiare îi pot face pe copii şi tineri să se închidă în ei, pentru că le lipseşte din ce în ce mai mult încrederea şi perspectiva.

Pe de altă parte, problemele de la şcoală pot avea ca rezultat mai puţine oportunităţi de angajare pentru unii dintre ei.

Preşedintele UNICEF Germania pledează pentru ca tinerii şi copiii să poată folosi din nou de spaţiile publice, cu sprijin mai mare pentru copiii defavorizaţi, informează Agerpres.ro.

GERMANIA: Legea care introduce restricții severe la nivel național, adoptată de Bundestag

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!