CONSTANȚA: Container cu deșeuri importate din Anglia, depistat în port

O echipă mixtă formată din polițiști, vameși, inspectori de la Protecția Consumatorului, Garda de Mediu și Direcția de Sănătate Publică din Constanța a controlat în data de 20 februarie 2020, mai multe containere descărcate de pe o navă sub pavilion olandez.

Aceasta tocmai sosise din direcția Marea Britanie în Portul Constanța Sud Agigea.

În timpul controlului s-a constatat că în documentele prezentate la Vamă, marfa importată din Regatul Unit figurează ca fiind obiecte de uz casnic second hand, dar erau de fapt deșeuri inutilizabile.

Societatea comercială din România care a importat gunoaiele se numește SC Production Development SRL.

A fost înființată în 2013 în București și este deținută de Vlad Chiru și Gheorghe Talpău, ambii fiind originari din Bârlad, județul Vaslui.

Production Development are magazine în Constanța, Craiova, Râmnicu Vâlcea, București, Brașov, Ploiești, Sibiu și Pitești.

Cei doi au mai multe magazine cu jucării pe care le vând la kilogram.

O lună mai târziu, în 17 martie 2020, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în terminalul din Portul Constanța Sud Agigea un container expediat de către aceeași firmă din Marea Britanie, firma importatoare fiind aceeași.

Din nou s-a constatat că în documentele prezentate la autoritatea vamală marfa figurează ca fiind produse de uz casnic, dar este vorba de fapt despre deșeuri inutilizabile.

A fost luată măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României a produselor respective, fiind reintroduse în container pentru a fi expediate în țara de origine.

Patronii care au importat ilegal gunoaie din Anglia dețin un lanț de magazine de jucării la kilogram

Sute de tone de deșeuri toxice aduse de Securitate din Occident, folosite în construcții

Vaci, la păscut în gunoaie. Laptele și brânza, vândute la orașe – VIDEO

 

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?