Contracte de muncă false, prezentate la frontieră pentru evitarea carantinei

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Valea lui Mihai au depistat opt cetăţeni români care au încercat să evite măsura carantinării,  prezentând la controlul de frontieră contracte de muncă specifice lucrătorilor transfrontalieri, false.

Vineri, 10 decembrie, în jurul orei 13:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Valea lui Mihaijud. Bihor, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în țară, opt cetățeni români călătorind în două autoturisme înmatriculate în România.

Cu ocazia verificării, în afară de documentele de călătorie aceștia au prezentat, pentru exceptarea de la măsura carantinării, contracte simplificate de muncă emise de un angajator din Ungaria, specifice lucrătorilor transfrontalieri.

De ce intră în carantină persoanele nevaccinate care sosesc în România

În urma verificărilor efectuate de poliţiştii de frontieră, s-a constatat că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, acestea fiind false.

Cu această ocazie s-a mai constatat faptul că persoanele se întorceau din Danemarca, neavând calitatea de lucrător transfrontalier.

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit acte de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Condițiile de intrare în România, modificate din nou. Scandal în Aeroportul Otopeni

Danemarca: Un român a câștigat în instanță dreptul de a primi un salariu rezonabil  

DANEMARCA: Ce documente trebuie să obțineți pentru a locui și munci legal

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!