Skip to content

CORONAVIRUS: Unii români își bat joc de angajații MAE care încearcă să-i repatrieze

Mai mulți români care au cerut să fie aduși acasă din Polonia au devenit dintr-o dată nehotărâți, bătându-și joc astfel și de compania aeronautică, dar și de angajații MAE care încearcă să-i repatrieze.

Luni, 30 martie 2020, operatorul aerian polonez LOT a semnalat Ambasadei României la Varşovia că mai mulţi cetăţeni români înscrişi pe lista celor 87 de persoane interesate să zboare către Bucureşti cu cursa charter din 1 aprilie, în momentul în care au fost contactaţi telefonic de către reprezentanţii LOT în vederea achiziţionării biletelor, au precizat că sunt nehotărâţi, iar alţii au comunicat că nu mai doresc să efectueze această călătorie.

„Situaţia semnalată ne pune într-o poziţie dificilă, care s-a angajat să faciliteze pe lângă LOT organizarea acestei curse, cât şi operatorul aerian care se confruntă în prezent cu necesitatea de contacta telefonic – contra cronometru – pasageri pentru o multitudine de destinaţii”, se arată într-un comunicat al ambasadei.

Trebuie precizat că LOT și-a suspendat toate zborurile în perioada 29 martie – 11 aprilie din cauza COVID-19.

Ambasada solicită pasagerilor care sunt decişi să efectueze această deplasare să comunice LOT la adresa rescue.flights@lot.pl (şi în copie la varsovia@mae.ro) în cel mai scurt timp posibil, nu mai târziu de luni, 30 martie, orele 18.00.

În caz contrar, mai ales având în vedere capacitatea limitată a aeronavei, Ambasada României la Varşovia nu îşi poate asuma responsabilitatea pentru includerea dvs. în lista de pasageri.

MAREA BRITANIE: Ce trebuie să facă angajații români care au probleme din cauza COVID-19

BELGIA: Încă două săptămâni de izolare pentru a stopa răspândirea coronavirusului

GERMANIA: Tranzitarea țării se face numai prin anumite locuri și la anumite ore