Skip to content

Danemarca înăsprește controalele la frontieră. „Guvernul ia foarte în serios situația actuală”

Danemarca va extinde măsurile de control la frontieră, care au fost impuse ca răspuns la cazurile de incendiere a unor exemplare ale Coranului în ultimele

În ultimele săptămâni au fost arse Corane în timpul protestelor din Danemarca și Suedia. Acest lucru are un impact asupra situației actuale de securitate, potrivit guvernului danez. Acum, frontierele vor fi controlate mai îndeaproape.

După Suedia, Danemarca își intensifică și controalele la frontieră după mai multe incendieri ale Coranului. Ministerul danez al Justiției a anunțat joi seară că situația de securitate s-a schimbat din cauza evenimentelor. Prin urmare, este necesar să se controleze mai detaliat intrarea în Danemarca „pentru a reacționa la amenințările specifice și actuale”. Măsura se aplică inițial până pe 10 august, informează autoritățile.

„Guvernul ia foarte în serios situația actuală, iar recenta ardere a Coranului – așa cum a raportat Serviciul de Informații al Poliției (PET) – are un impact asupra situației actuale de securitate”, a spus ministrul Justiției, Peter Hummelgaard.
Slovacia introduce controale la frontierele cu Austria, Cehia, Polonia şi Ungaria

Suedia a luat măsuri similare la începutul săptămânii

În Suedia și Danemarca au fost mai multe acțiuni în ultimele săptămâni în care Coranul a fost fie deteriorat, fie ars. Acest lucru a declanșat reacții puternice în țările islamice. Ambele țări au condamnat incendiile, dar le tolerează invocând protecția libertății de exprimare. Recent însă, Danemarca anunțase că va examina o posibilă restrângere a dreptului de întrunire pentru a preveni protestele cu arderea Coranului în viitor, în anumite condiții.