Skip to content

Danemarca prelungește din nou controalele la frontierele cu Germania și Suedia

Danemarca prelungește din nou controalele la frontierele cu Germania și Suedia

Danemarca va extinde măsurile de control la frontieră, care au fost impuse ca răspuns la cazurile de incendiere a unor exemplare ale Coranului în ultimele luni, atât în această țară, cât și în vecina Suedia. Anunțul a fost făcut de poliția națională miercuri, conform AFP.

„Ca urmare a evoluţiei ameninţării actuale, poliţia va menţine intensificarea temporară a eforturilor la frontierele daneze”, se arată într-un comunicat.
DANEMARCA: Ce documente trebuie să obțineți pentru a locui și munci legal

Aceasta este a doua oară când controalele la frontieră sunt prelungite după introducerea lor pe 3 august.

Cu aceste măsuri, Danemarca a călcat pe urmele Suediei, ca urmare a tulburărilor din mai multe ţări musulmane în urma profanării Coranului pe teritoriile celor două state scandinave, care, deşi nu au încetat de atunci, nu au provocat noi reacţii majore.

„Intensificarea eforturilor la frontieră este o măsură de securitate menită să împiedice intrarea pe teritoriul danez a persoanelor care reprezintă o ameninţare la adresa securităţii ţării”, a explicat poliţia daneză.

Efectuate aleatoriu la frontierele cu Suedia şi Germania, aceste controale urmează să rămână în vigoare până pe 22 august 2023.
Danemarca înăsprește controalele la frontieră. „Guvernul ia foarte în serios situația actuală”

În cele două ţări scandinave, autorităţile iau în considerare modalităţi de a limita organizarea de demonstraţii care intenţionează să ardă Coranul, respectând în acelaşi timp libertatea de exprimare.