DANEMARCA prelungește perioada de efectuare a controalelor la frontiere până pe 11 noiembrie

Ministerul Afacerilor Externe – MAE informează cetăţenii români care tranzitează sau intenţionează să se deplaseze în Regatul Danemarcei că autorităţile daneze au anunţat prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontierele de stat până la data de 11 noiembrie 2021.

În acest context, MAE recomandă cetăţenilor români să se asigure că deţin în permanenţă asupra lor, pe timpul călătoriei spre şi dinspre Danemarca, un act de identitate valabil (paşaport sau carte de identitate naţională).

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: +4539407177, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Danemarca: Un român a câștigat în instanță dreptul de a primi un salariu rezonabil  

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei: +4527355537.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români consultarea paginilor de Internet: http://copenhaga.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 DANEMARCA: Șoferiță română de TIR în vârstă de 22 de ani, colegul ei și firma de transport, amendați cu 34.000 de euro

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!