DANEMARCA: Șoferiță română de TIR în vârstă de 22 de ani, colegul ei și firma de transport, amendați cu 34.000 de euro

Polițiștii danezi au amendat săptămâna trecută o șoferiță de TIR din România, colegul ei și firma de transport, tot din România, cu 255.000 de coroane daneze, aproape 34.200 de euro, pentru mai multe neregului găsite în timpul unui control.

TIR-ul românesc a fost oprit la Tappernøje pentru că nu avea taxa de drum achitată, se arată într-un comunicat al Poliției daneze din 28 aprilie 2020.

La volan era o tânără în vârstă de 22 de ani din România, însoțită de un bărbat în vârstă de 32 de ani, tot din țara noastră.

În urma unei verificări amănunțite, polițiștii au constatat faptul că nu s-au respectat timpii de condus și de odihnă, iar tahograful nu fusese folosit de câteva ori.

Cei doi au declarat că doar în timpul încărcării și descărcării nu au folosit tahograful, dar dovezile arătau altceva.

Timpul de odihnă pe care îl arăta dispozitivul era de 4 ore și 50 de minute în loc de nouă ore, conform site-ului televiziunii TV2 ØST.

Unul dintre cei doi șoferi a fost amendat cu 64.500 de coroane daneze, aproape 8.700 de euro, și i s-a interzis să mai conducă vehicule grele în Danemarca pe o perioadă de șase luni.

Celălalt a fost sancționat cu 19.000, cca. 2.550 de euro, și nu mai are voie să conducă camioane în această țară timp de trei ani.

Sursa citată nu precizează dacă tânăra a primit amenda cea mai mare sau nu.

În plus, firma din România a fost amendată cu 171.500 de coroane daneze, aproximativ 23.000 de euro, pentru nerespectarea timpilor de condus și de odihnă, a manipulării tahografului și pentru cele două zile în care TIR-ul românesc a circulat în Danemarca fără a avea taxa de drum plătită.

Amenzile au fost plătite a doua zi, iar cei doi șoferi au semnat procesul-verbal prin care recunosc că li s-au suspendat permisele de conducere.

Tânăra șoferiță și colegul ei nu sunt la prima abatere de acest gen. Conform Poliției din West Zealand, ei au mai fost amendați într-un alt stat al Uniunii Europene cu 7.000 de euro.

Potrivit sursei citate, un șofer aflat la volanul unui TIR nu trebuie să conducă mai mult de patru ore și jumătate în mod continuu. După această perioadă trebuie să ia o pauză de cel puțin 45 de minute sau două pauze de 15, respectiv 30 de minute în perioada condusului.

În timpul pauzei sau a odihnei, șoferul nu trebuie să îndeplinească nici o altă muncă sau să stea în cabină.

Într-o zi, timpul de șofat nu poate depăși nouă ore și există mai multe reguli pentru perioada de odihnă. Pe de altă parte, de două ori pe săptămână timpul de condus poate fi stabilit la zece ore.

DANEMARCA: Amenzi de zece ori mai mari pentru transportatori și șoferii care se odihnesc în cabină

TURDA: Firmă de transport rutier de mărfuri, special înființată pentru trafic de migranți

INCONȘTIENȚĂ: Proprietarul unui TIR a lăsat un șofer cu permisul suspendat să-i conducă camionul

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!