Documente false procurate pentru angajare în Spania și Franța, descoperite la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră români au descoperit miercuri, 20 octombrie, două documente false ce urmau să fie folosite la angajare în Spania și Franța.

În jurul orei 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuţi Prut – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei S.M., cu dublă cetăţenie, română şi ucraineană, în vârstă de 36 de ani, la volanul unui autoturism înmatriculat în Ucraina.

Polițiștii de frontieră au găsit asupra bărbatului, într-o borsetă, un permis de rezidenţă cu însemnele autorităţilor spaniole, care avea imprimată fotografia acestuia şi numele altei persoane.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului descoperit, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind fals.

Bărbatul a declarat polițiștilor de frontieră că a achiziţionat documentul contra sumei de 200 de euro, cu scopul de a obţine un loc de muncă mai bine plătit.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

În aceeași zi, în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, ca pasager într-un autoturism, cetățeanul din Republica Moldova, R.A., în vârstă de 39 de ani.

În baza analizei de risc pe linia documentelor de călătorie false sau falsificate, s-a efectuat un control amănunţit asupra pasagerilor mijlocului de transport, în urma căruia, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunsă în portofelul bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, care avea imprimată fotografia acestuia.

Polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că documentul nu îndeplinește condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, R.A. a declarat că a procurat cartea de identitate prin intermediul unei persoane cunoscute pe rețelele de socializare, în schimbul sumei de 150 de euro, cu intenţia de a o folosi pe teritoriul Franței pentru a obţine mai uşor un loc de muncă.

Și în acest caz se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

SPANIA: Român sechestrat de albanezi ca garanție într-o afacere cu sute de kilograme de narcotice

Menajeră, prinsă la frontiera română cu bijuterii în valoare de 200.000 de euro sustrase din Franța

FRANȚA: Droguri transportate cu mașina mortuară. Un român și un moldovean, condamnați la închisoare