Doi români din Italia, care nu și-au plătit impozitele, au rămas fără imobile în valoare de TREI milioane de euro

Militarii de la Secția de Poliție Economico-Financiară a Gărzii de Finanțe din Reggio Emilia au executat un mandat de punere preventivă sub sechestru emis de Parchetul din localitate.

Destinatarii mandatului sunt doi oameni de afaceri români din Reggio Emilia care administrează o firmă ce se ocupă cu comerțul în detaliu.

Conform procurorilor, timp de patru ani, între 2010 și 2014, aceștia au evitat plata impozitelor, datoria ridicându-se la 3 milioane de euro.

Ca să se sustragă plății impozitelor, românii au „golit” propria societate de toate imobilele deținute, simulând vânzarea acestor bunuri către alte societăți, cu sediul în Reggio Emilia, dar și în Moldova, înregistrate pe numele unor indivizi români, dar care de fapt le aparțineau tot lor.

Pentru recuperarea datoriei față de statul italian procurorii au cerut punerea sub sechestru a unor bunuri imobile cu valoare echivalentă impozitelor neachitate.

Astfel, Garda de Finanțe a pus sigiliu pe șapte imobile, a căror valoare calculată ajunge la exact la trei milioane de euro.

Bunurile imobiliare puse sub sechestru sunt: 3 hale industriale situate în Scandiano (RE), 3 apartamente situate în Scandiano (RE), Torino și Stezzano (BG) și un sediu comercial situat în Verdello (BG).

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?