Skip to content

Doi români s-au închis într-un microbuz și au refuzat să se legitimeze. Ascundeau țigări de contrabandă

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava au desfășurat sâmbătă, 3 iulie, o acțiune pentru combaterea contrabandei cu produse accizabile din tutun în localitatea Siret.

În jurul orei 05.30, polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare de oprire în trafic a unui microbuz înmatriculat în Ucraina.

La vederea echipajului, șoferul microbuzului a accelerat, încercând să se sustragă controlului. Polițiștii au pornit în urmărirea mașinii, folosind semnalele luminoase și acustice și somând conducătorul auto să oprească. Acesta, însă, și-a continuat deplasarea până în localitatea Negostina unde a intrat în curtea unui imobil.

Ocupanții microbuzului – un bărbat și o femeie – s-au închis în interiorul mașinii, refuzând solicitările polițiștilor de frontieră de a se legitima. În interiorul mașinii se puteau observa mai multe cartușe cu țigări.

Ulterior, echipa operativă din cadrul STPF Suceava a deschis autovehiculul, iar persoanele aflate în interior au fost identificate: o femeie, în vârstă de 50 de ani, și un bărbat, în vârstă de 24 de ani, ambii cetățeni români. Persoanele și mașina au fost conduse la sediul STPF Suceava.

În urma controlului efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, disimulate în diferite locuri din microbuz și printre bagaje, 494 pachete de țigări provenite din magazine de tip duty free și zece pungi cu tutun pentru narghilea.

Întreaga marfă, în valoare de 7.228 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar microbuzul, a cărui valoare a fost estimată la 50.000 de lei, a fost indisponibilizat la sediul instituției până la finalizarea cercetărilor.

FRANȚA: Șofer român de camion, amendat cu peste 500.000 de euro pentru contrabandă cu tutun în Anglia

Aproape 2.500 de români s-au trezit cu datorii la ANAF după ce au cumpărat tutun de pe internet

Șofer de microbuz, prins cu tutun pentru narghilea în sistemul de aer condiționat al vehiculului