Skip to content

Drepturi și recomandări privind închirierea unei mașini în Uniunea Europeană

Inchiriere masina UE

Deși nu există norme europene specifice privind închirierea de mașini, consumatorii din UE beneficiază de anumite drepturi de bază. Aceste drepturi sunt menite să protejeze consumatorii și să asigure transparența și corectitudinea în relațiile cu firmele de închirieri auto.

Drepturi de bază ale consumatorilor

  • Dreptul la informații clare: Consumatorii trebuie să primească informații detaliate și clare despre condițiile de închiriere, inclusiv costurile și politicile aplicabile.
  • Dreptul la un contract echitabil: Contractele trebuie să fie redactate într-un mod transparent și echitabil, fără clauze abuzive sau ambigue.
  • Mecanisme de soluționare alternativă a litigiilor: În cazul unui litigiu cu firma de închirieri, consumatorii au acces la mecanisme de soluționare alternativă a disputelor.

Diferența dintre firme de închiriere și intermediari

Este important să se facă distincția între firmele de închiriere și intermediarii sau brokerii care facilitează rezervările. Intermediarii nu pun la dispoziție direct mașinile, ci doar efectuează rezervările în numele consumatorilor. În cazul unui litigiu, răspunderea pentru executarea contractului revine firmei de închirieri, exceptând situațiile în care se prevede altfel în contract.
Citiți și > Documente necesare pentru controlul vehiculelor la frontieră. Numere provizorii, procuri, înmatriculare pe altă persoană

Drept limitat de anulare

În cazul închirierii unei mașini online, prin telefon sau e-mail de la o firmă din UE, consumatorii nu au automat dreptul de a anula rezervarea și de a solicita rambursarea, cu excepția cazului în care termenii și condițiile firmei de închirieri permit acest lucru. Închirierea de mașini nu este acoperită de normele UE care oferă o perioadă de reflecție de 14 zile.

Principiul nediscriminării

Firmele de închirieri auto au libertatea de a stabili prețurile și condițiile în funcție de costuri și alți factori. Totuși, normele UE interzic discriminarea pe motive de cetățenie sau de țară de reședință. De exemplu, în cazul unei situații în care un consumator din Germania a întâmpinat o creștere nejustificată a prețului închirierii din cauza cetățeniei, Centrul European al Consumatorilor a intervenit pentru a asigura respectarea normelor europene.

Recomandări pentru consumatori

Pentru a evita surprizele neplăcute, consumatorii trebuie să se informeze temeinic înainte de a închiria o mașină. Este esențial să cunoască termenii și condițiile contractului, inclusiv detaliile privind asigurarea.

  • Asigurarea: Fiecare mașină de închiriat trebuie să fie acoperită de o asigurare de răspundere civilă valabilă în toate țările UE. Consumatorii pot opta și pentru asigurări facultative care acoperă riscuri suplimentare, cum ar fi deteriorarea vehiculului sau furtul.
  • Conducerea în alte țări: Dacă intenționați să călătoriți cu mașina închiriată în alte țări, trebuie să informați firma de închirieri. Aceasta trebuie să furnizeze documentația și asigurarea necesară pentru țările vizitate.
  • Valabilitatea permisului de conducere: Verificați dacă permisul de conducere este valabil în țara în care intenționați să închiriați și să conduceți o mașină.