În dimineața de 25 februarie 2020, polițiștii au efectuat 175 de percheziții domiciliare în București și 20 de județe în cinci dosare penale în care sunt cercetate fapte de evaziune fiscală în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule second-hand.

Prejudiciul cauzat este de peste 35.000.000 de lei.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au pus în aplicare 175 de mandate de percheziție domiciliară și 19 mandate de aducere în municipiul București și județele Ilfov, Argeș, Bihor, Buzău, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și Vrancea.

Cercetările privesc o grupare infracțională specializată în infracțiuni de evaziune fiscală, se arată într-un comunicat al Poliției.

Prin intermediul membrilor săi, gruparea controla direct sau prin interpuși mai multe societăți comerciale cu activități în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule second-hand.

Prin aceste firme au fost achiziționate autovehicule din spațiul Uniunii Europene, cu preponderență din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franța și Spania.

Mașinile au fost vândute în România, fără a înregistra veniturile în evidențele contabile și fără a declara operațiunile efectuate, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului.

Potrivit Poliției, în perioada 2018-2019, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 35.000.000 de lei.

Specialiștii Direcției Generale Antifraudă Fiscală fac verificări asupra legalității achizițiilor intracomunitare de autoturisme de pe piața europeană.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Europol.

Un român și-a luat mașini de lux din Germania și nu a mai plătit ratele. A fost arestat

Unui român i-a fost confiscată la frontieră mașina Opel Vivaro cumpărată de la un conațional

O româncă a rămas fără autoturismul cumpărat de la o firmă de leasing din Spania

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?