Știrea că o pensionară în vârstă de 70 de ani dintr-o comună vasluiană a primit o factură la gaz de aproape 6,5 milioane de euro a făcut rapid înconjurul țării.

Factura primită era de zece ori mai mare decât capitalul social al firmei care a emis-o. Data facturii, 31 decembrie 2021.

Într-o primă fază, bătrâna, care locuiește în Muntenii de Jos, s-a dus la firma care i-a emis factura și a obținut o reducere a facturii, scria Ziarul de Vaslui.

Angajații Gaz Est SA au recunoscut că au comis o eroare și au recalculat factura: 1.700 de lei. Asta în condițiile în care femeia folosește puțin gaz pentru că se încălzește în principal cu lemne, conform sursei citate.

Sursa foto: Libertatea

După un alt drum la Gaz Est SA, factura i-a fost redusă la 200 de lei. Cine sunt acționarii firmei care au încercat s-o păgubească pe femeie?

Consiliul local Vaslui, Consiliul Local Muntenii de Jos și firma directorului Gaz Est sunt doar câteva entități care dețin acțiuni.

Gaz Est a fost înființată în iunie 2002 și este condusă de Adrian Tighici în calitate de director general și președinte al consiliului de administrație, originar din Muntenii de Jos.

Printre acționari se numără Consiliul Local Vaslui cu aproape 47%, Consiliul Local Muntenii de Jos cu 2,5% și Progaz Instalații SRL, firma directorului general Tighici, care deține puțin peste 32 de procente.

Graficul interactiv poate fi vizionat AICI.

Ceilalți doi acționari sunt Prisma Serv Company SRL și Delgaz Grid SA deținută de E.On România, două companii din grupul Allianz Țiriac și Ministerul Energiei. Delgaz Grid este fosta E.On Gaz Romania SA care și-a schimbat ulterior denumirea în E.On Gaz Distribuție SA.

Un alt administrator al Gaz Est este Victor Ștefură poreclit „Duracell”, fost director al Distrigaz Nord SA și fost asociat al Prisma Serv Company. În 2005, Distrigaz Nord era unul dintre acționarii Gaz Est.

Amenzi de aproape 3.000.000 de lei pentru distribuitorii de energie și gaze. Contoare, citite ilegal

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!