Skip to content

Familie de traci, prinsă la frontiera cu Ungaria într-o mașină radiată din circulație cu număr de Tracia

O familie de români formată din cinci persoane s-a prezentat la frontieră ca fiind traci și a vrut să intre în țară prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II. Au prezentat documente de identitate neoficiale din care reiese că sunt traci, iar pe numerele de înmatriculare ale mașinii în care se aflau, radiată din circulaţie, scria Tracia.

Tracul de la volan a devenit agresiv, așa că a fost imobilizat de poliţiştii de frontieră ungari pentru că a devenit agresiv. Potrivit presei locale din Arad, tracii veneau din Danemarca și locuiau în comuna Fârdea din județul Timiș.

Surse din cadrul PTF Nădlac II au declarat luni pentru Agerpres că în data de 2 noiembrie familia a prezentat documente nerecunoscute de statul român, în care scria că sunt cetăţeni traci, iar pe plăcuţele de înmatriculare ale maşinii lor scria „Tracia”. Tracul din Timiș s-a prezentat cu numele de Kokkinos Pusili.

Bărbatul aflat la volan a intrat în conflict cu poliţiştii de frontieră ungari care nu au dorit să le permită tranzitarea frontierei din cauza documentelor nerecunoscute de statul român. El a fost imobilizat după ce a devenit agresiv, fiind dus la un sediu din Ungaria al autorităţilor de frontieră, pentru cercetări suplimentare.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Filip Ionuţ Matei, a declarat că `autorităţile din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au depistat cinci cetăţeni români care au prezentat la controlul de frontieră documente nerecunoscute de statul român şi care călătoreau cu un autoturism radiat din circulaţie”.

Tracul arată polițiștilor maghiari documentele 

„Cei cinci sunt cetăţeni români, doi adulţi, în vârstă de 31 şi 35 de ani, şi trei minori, cu vârste cuprinse între 7 luni şi 8 ani. După stabilirea identităţii, procedură necesară pentru permiterea intrării în România şi continuării călătoriei, poliţiştii de frontieră au permis intrarea în ţară cetăţenilor români. Menţionăm că, pe timpul derulării verificărilor, persoanele adulte au refuzat să colaboreze cu autorităţile maghiare pentru stabilirea identităţii, motiv pentru care acestea au fost oprite pe teritoriul statului vecin, pentru verificări suplimentare, iar pentru că şoferul s-a manifestat agresiv, a fost imobilizat de colegii maghiari”, a declarat sursa citată.

În acest caz, poliţiştii de frontieră arădeni fac cercetări pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea, conducerea unui vehicul neînmatriculat şi cu numere de înmatriculare false şi participaţie improprie la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.