Fată de 17 ani, găsită la frontieră ascunsă într-un microbuz. Voia să ajungă ilegal în Germania împreună cu iubitul ei

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au descoperit, ascunsă într-un microbuz, o tânără, în vârstă de 17 ani, din România. Aceasta încerca să iasă ilegal din țară deoarece nu avea document de călătorie şi nici acordul părinţilor.

Sâmbătă, 6 februarie, în jurul orei 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II,  s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă 32 de ani, conducând  un microbuz, înmatriculat în România, având ca pasageri opt cetăţeni români.

La controlul de frontieră a fost descoperită, ascunsă în spatele banchetelor, în locul pentru odihna șoferului, o persoană de sex feminin. Deoarece nu avea documente asupra ei, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări şi au stabilit că persoana este cetăţean român minor, în vârstă de 17 ani.

Copil de cinci ani, ascuns sub bancheta unui microbuz pentru a fi scos ilegal din țară

La cercetări, şoferul mijlocului de transport a declarat că tânăra nu are documente de identitate şi nici procură notarială din partea părinţilor, iar aceasta a recurs la această metodă deoarece voia să ajungă în Germania împreună cu prietenul ei, un cetăţean român în vârstă de 20 de ani, care era pasager în acelaşi microbuz.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru șofer și prietenul tinerei, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

 La graniță cu bebelușul ascuns sub fustă, dosar penal pentru o femeie din Mureș