Skip to content

Formularul PLF nu mai este obligatoriu la intrarea în România

Formularul de localizare a pasagerului (PLF) nu mai este obligatoriu la intrarea în România, după ce Guvernul a abrogat vineri OUG nr. 129/2021. Decizia a intrat în vigoare sâmbătă, 12 martie.

Însă purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a spus că formularul PLF ar putea fi cerut la ieșire, în funcție de destinație.

„Trebuie să facem mențiunea că sunt încă state care au menținut această măsură. Așadar, cetățenii care călătoresc din România către alte state vor trebui să verifice, așa cum s-a întâmplat și până acum, dacă statele în care călătoresc sau prin care tranzitează solicită completarea în continuare a unui astfel de formular. Nu este necesar pentru intrarea în România, dar este foarte posibil în perioada următoare să existe țări care să solicite în continuare completarea acestui formular”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

În data de 8 martie 2022, autoritățile au eliminat restricțiile sanitare:

– nu mai este necesară prezentarea certificatului digital la intrarea în România:

– purtarea măștii nu mai este obligatorie nici la interior, nici la exterior;

– Nu mai există limite în privința orarului de funcționare a unităților de alimentație publică;

Ministerul Sănătății recomandă, totuși, ca masca de protecție să fie purtată în spațiile deschise aglomerate, în mijloacele de transport în comun, în spații închise, inclusiv în unitățile sanitare, grădinițe, școli și universități.

Austria suspendă vaccinarea obligatorie. Va fi reintrodusă la nevoie

Cele mai multe restricții Covid-19, eliminate din 8 martie

Germania intră în a doua etapă de relaxare a restricțiilor începând din 4 martie