Skip to content

Germania anunță extinderea controalelor temporare la frontiere

Germania anunță extinderea controalelor temporare la frontiere

Ministrul de Interne al Germaniei, Nancy Faeser, a declarat că verificările asupra persoanelor care trec în Germania la frontiera cu Polonia, Elveția și Cehia vor fi prelungite pentru încă două luni. Astfel, măsurile care erau programate să se încheie pe 15 decembrie vor continua cel puțin până în februarie, conform unui interviu publicat vineri de publicația Rheinische Post.

Controalele implementate de Germania

Măsurile – introduse în octombrie și prelungite până pe 15 decembrie luni – au implicat trimiterea unui număr suplimentar de polițiști la frontierele cu cele trei țări vecine pentru a efectua verificări asupra persoanelor care doreau să intre în Germania. Scopul controalelor este de a reduce numărul persoanelor care migrează în Europa și intenționează să intre în Germania.

Cu toate că Zona Schengen, din care fac parte toate cele patru țări, permite călătoriile fără viză între state, statele membre au introdus în mod regulat controale la frontieră pentru a descuraja deplasarea persoanelor din afara UE – în special a refugiaților – în cadrul zonei Schengen.
Tot mai mulți pensionari din Germania se reîntorc la muncă: „Sunt nevoiți să lucreze”

Eficiența controalelor

Ministerul de Interne a declarat că au fost detectate aproximativ 9.200 de intrări neautorizate și alte 4.370 au fost împiedicate de la implementarea măsurilor în octombrie. „Aceasta înseamnă că aceste măsuri sunt eficiente și vor continua să fie”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

Cu toate acestea, unul dintre principalele sindicate de poliție din Germania, GdP, a fost mai critic la adresa măsurilor și a pus la îndoială cât de eficiente sunt acestea. Andreas Roßkopf de la GdP a declarat pentru Rheinische Post că poliția nu va putea reduce semnificativ numărul de solicitanți de azil.

„Trebuie clarificat dacă mii de polițiști ar trebui să rămână efectiv la graniță sau ar fi mai bine să fie folosiți pentru securitate în orașe”, a spus el.

Numărul cererilor de azil a atins un nou record de 35.000 în noiembrie, conform Oficiului Federal pentru Migrație și Refugiați.
Ajutoarele financiare de care pot beneficia în 2023 românii care trăiesc în Germania

Germania are nevoie de migrație continuă pentru a echilibra populația îmbătrânită și a acoperi golurile din piața forței de muncă, dar preocupările legate de sosirile ilegale au condus la o creștere a sprijinului pentru extremiștii de dreapta antiimigrație. În consecință, guvernul de centru-stânga a luat o serie de măsuri tot mai drastice pentru a reduce migrația.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!