Skip to content

GERMANIA: Român prăbușit pe autostrada A40 în fața camionului său, ignorat de ceilalți șoferi. În mână ținea o foaie pe care scrisese „112”

sofer roman prabusit pe autostrada in Germania

O situație care te pune pe gânduri. În Germania, pe autostrada A40, un șofer român de camion s-a așezat în fața vehiculului său, pe banda de urgență, în evidentă stare de rău, ținând în mână o hârtie pe care scrisese „112”. Ceilalți participanți la trafic au trecut nepăsători pe lângă bărbatul care avea nevoie de ajutor, fără nici măcar să formeze numărul de urgență. S-a întâmplat miercuri, 10 august, după-amiaza.

Un echipaj de poliție din Mühlheim a observat cu puțin timp înainte de Essen-Ost că mulți șoferi frânau brusc în dreptul camionului care era parcat pe banda de urgență. Când s-au apropiat de semiremorcă, polițiștii au observat o persoană care stătea în fața vehiculului, pe jumătate întinsă pe jos, ușa șoferului fiind larg deschisă.

Evident, șoferul român era în stare de urgență acută. A ridicat o foaie pe care a scris „112”. În timp ce polițiștii s-au apropiat de bărbat, acesta le făcea semn către pieptul lui.

Au chemat imediat medicul de urgență și ambulanța. În timpul acordării primului ajutor, un singur șofer a oprit pentru a ajuta românul. Din cauza stării sale critice, șoferul român nu a putut oferi informații. O ambulanță l-a dus la spital pentru îngrijiri medicale.

Ulterior, primele investigații au dezvăluit că doar un singur șofer a telefonat la serviciul de urgențe din Essen când a trecut pe lângă camionul românului.

Poliția din Düsseldorf face un apel la participanții la trafic: Ajutați! Oricine se poate găsi într-o situație de urgență. Primul ajutor sau cel puțin formarea numărului de urgență ar trebui să fie o chestiune firească pentru toată lumea.

Nepăsarea se plătește. Un bărbat din Dâmbovița a fost arestat pentru că a lăsat o femeie să moară

FRANȚA: În loc să ajute un român care și-a dat foc, l-a filmat nepăsător. Riscă cinci ani de închisoare și 75.000 de euro amendă

Patronul unei firme de ridicări auto, amendat penal pentru agresarea unui șofer. Polițiștii care au privit nepăsători, condamnați