Skip to content

Grecia a interzis muzica în restaurante şi baruri şi a restricţionat libertatea de circulaţie pe insula Mykonos

Autorităţile din Grecia au interzis sâmbătă, 17 iulie, muzica în restaurante şi baruri şi au restricţionat libertatea de circulaţie pe populara insulă de vacanţă Mykonos, după o creştere a numărului de infecţii cu coronavirus raportate.

Cunoscută drept insula petrecerilor pentru cei bogaţi, Mykonos este una dintre cele mai populare destinaţii turistice elene, reuşind să atragă peste 1 milion de vizitatori în sezonul de vară. Printre obişnuiţii insulei Mykonos se numără vedete de la Hollywood, modele şi sportivi celebri.

Din cauza unui „îngrijorător focar local”, Ministerul pentru Protecţie Civilă a anunţat că interzice muzica pe insulă pe tot parcursul zilei şi că în perioada nopţii, între orele 01:00 şi 06:00, nu vor mai putea circula decât persoanele care se duc sau se întorc de la muncă, sau persoanele care au urgenţe medicale.

Restricţiile se vor aplica până la data de 26 iulie.

Grecia depinde de turism care reprezintă o cincime din PIB şi are nevoie cu disperare de un nou sezon turistic precum cele dinaintea pandemiei pentru a se reface după un an 2020 dezastruos, în care încasările din turism s-au prăbuşit.

În ultimele săptămâni numărul infecţiilor a crescut în Grecia, condiţii în care guvernul a decis să introducă obligativitatea vaccinării pentru personalul medical şi personalul din casele pentru bătrâni, precum şi noi restricţii care interzic accesul persoanelor nevaccinate în interiorul restaurantelor şi cluburilor, informează Reuters citată de Agerpres.

La muncă în Grecia, a furat bani și bijuterii în valoare de 200.000 de euro. Femeia a fost arestată la frontieră

GRECIA: 1.500 de ani de închisoare pentru membrii unei rețele de traficanți de migranți din care făcea parte și un român

Spania a intrat în ZONA ROȘIE. Lista actualizată a zonelor cu risc epidemiologic

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!