Skip to content

GRECIA: Noile condiții de călătorie intrate în vigoare din 15 iunie. Ce modificări vor fi din 1 iulie

Guvernul grec a stabilit care sunt noile condiții de călătorie începând cu 15 iunie 2020. Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei României la Atena, există o perioadă de tranziție: 15 – 30 iunie.

În acest interval de timp, zborurile internaționale vor fi permise doar pe aeroporturile internaționale din Atena și din Salonic. Pasagerii curselor aeriene care sosesc în acest interval pe aeroporturile din Atena și Salonic de pe aeroporturi care NU se află pe lista de risc a EASA pot fi supuși în mod aleatoriu unui test Covid 19, fiind mai apoi izolați pentru 24 de ore la un hotel special desemnat până la obținerea rezultatul testului. Dacă acesta este pozitiv, persoana va fi plasată în carantină instituționalizată pentru 14 zile. România se încadrează în această categorie.

EASA – European Aviation Safety Agency este agenția Uniunii Europene care este responsabilă cu siguranța aviatică.

Pasagerii sosiți din Italia, Spania și Olanda pe Aeroportul internațional Eleftherios Venizelos din Atena vor fi testați obligatoriu toți, fiind izolați la un hotel desemnat de autorități până la sosirea rezultatelor.

În cazul în care rezultatul este pozitiv, vor fi suspuși carantinei instituționalizate pentru 14 zile.

Pe Aeroportul internațional „Eleftherios Venizelos” din Atena este permisă aterizarea curselor aeriene dinspre Italia, Spania și Olanda.

Se menține interdicția curselor aeriene dinspre Marea Britanie și Turcia. Rămân în continuare închise rutele aeriene dinspre Albania și Macedonia de Nord, cu excepția celor care au un caracter de urgență.

Sunt permise cursele terestre de pasageri dinspre Bulgaria, cu aplicarea testării aleatorii.

Sunt interzise cursele terestre dinspre Macedonia Nord, Albania și Turcia cu excepția cazurilor urgente de deplasare în scop profesional, umanitar etc.

Se mențin restricțiile în ce privește sosirea și ancorarea ambarcațiunilor internaționale în porturile grecești: nave de croazieră, iahturi etc. cu excepția celor de transport mărfuri.

În cea de-a doua fază care începe în data de 1 iulie 2020, vor fi permise toate cursele internaționale pe toate aeroporturile din Grecia.

Se vor ridica restricțiile de circulație pe la frontierele terestre cu Albania și Macedonia Nord și va fi analizată și reconsiderată situația graniței Greciei cu Turcia.

Va fi permisă sosirea și ancorarea navelor internaționale de pasageri în toate porturile din Grecia.

Începând cu 1 iulie, indiferent de statul de proveniență, toți pasagerii vor completa un formular electronic PLF (passanger load factor) cu datele de contact din Republica Elenă.

De asemenea, vor fi făcute teste aleatorii, iar în cazul în care testul va fi pozitiv, se aplică măsura carantinei instituționalizate pentru 14 zile.

Autoritățile elene își rezervă dreptul de a modifica oricând condițiile și măsurile descrise mai sus, în funcție de circumstanțe și de evoluțiile epidemiologice, se mai arată în comunicatul Ambasadei României în Grecia.

GRECIA: 1.500 de ani de închisoare pentru membrii unei rețele de traficanți de migranți din care făcea parte și un român

Recompensă de 1.000.000 de euro pentru prinderea unui celebru evadat grec

Grecia: 41 de migranți, descoperiți într-un camion cu sistemul de refrigerare pornit – VIDEO