Skip to content

INCONȘTIENȚĂ: Proprietarul unui TIR a lăsat un șofer cu permisul suspendat să-i conducă camionul

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Zona Liberă Brăila au prins un șofer de TIR care conducea conducea un ansamblu rutier cu toate că avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat.

În data de 26 februarie 2020, în jurul orei 14.00, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control cetățeanul român C.G., în vârstă de 47 de ani.

Acesta era la volanul unui ansamblu rutier format dintr-un cap tractor marca MAN și o semiremorcă marca Schmitz,

Șoferul era era însoţit de proprietarul TIR-ului, cetățeanul român, T.N., în vârstă de 49 de ani, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

La efectuarea controlului, şoferul nu a putut prezenta permisul de conducere, așa că poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare.

Au constatat faptul că bărbatul avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat ca urmare a săvârşirii unei abateri la regimul circulaţiei rutiere.

Camionul i-a fost încredințat șoferului chiar de către de proprietarul acestuia, T.N., care știa că persoana de la volan nu are dreptul de a conduce.

Polițiștii au întocmit un dosar penal ambilor bărbați: primului, pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce, iar celui de-al doilea pentru încredințarea unui vehicul unei persoane căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Video viral în Belgia și Olanda: Un biciclist nervos oprește un TIR de 15 tone

Șofer român de TIR, prins în Olanda cu remorcă belgiană furată din Anglia

FRANȚA: Închisoare pentru un șofer român de TIR care nu cunoștea regulile de circulație. Victima, mama a trei copii