Skip to content

Inspecții la unități de alimentație publică pe litoral. Zeci de sancțiuni

Inspecții la unități de alimentație publică pe litoral. Zeci de sancțiuni

În urmă cu câteva zile, pe 25 iunie, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a lansat „Comandamentul Sezon Estival 2024”.

Scopul acestei acțiuni este acela de a controla zonele de interes turistic si agrement de pe litoralul Mării Negre, de la Vadu până la Vama Veche, pentru a reduce numărul toxiinfecțiilor alimentare.

ANSVSA și-a împărțit echipele de control alcătuite din 22 de inspectori în șase zone: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costinești (include Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol) și Mangalia.

Perioada controalelor va fi între 25 iunie și 1 septembrie. Echipele de inspectori vor folosi și un autolaborator pentru a preleva probe dacă se constată că alimentele vândute turiștilor nu respectă standardele.
Pe Litoral: Patru polițiști de la Antidrog au torturat un polițist sub acoperire de la Anticorupție

În prima săptămână, până pe 1 iulie, au fost verificate 190 de unități de alimentație publică și de vânzare cu amănuntul de pe litoral. S-au dat 46 de amenzi în valoare de 410.000 de lei, se arată într-un comunicat al ANSVSA.

Inspectorii au confiscat 64 de kg carne, preparate din carne, pește și produse lactate care au fost ulterior distruse. Unui număr de patru unități li s-a interzis desfășurarea activității, iar alte două au fost suspendate temporar.

Principalele nereguli constatate au fost, printre altele, păstrarea produselor alimentare în spații necorespunzătoare și condițiile necorespunzătoare de igienă. ANSVSA susține că toate unitățile aflate pe litoralul românesc sunt supravegheate și verificate de către inspectorii instituției în cadrul acestui Comandament.

Inspectorii și autolaboratorul își vor desfășura activitatea conform unui program prestabilit dar, vor prelua şi vor verifica şi sesizările primite din partea cetățenilor. Turiștii pot trimite sesizări și pot obține informații la numărul de telefon 0786577007 sau la 0800826787, apelabil gratuit din orice rețea de telefonie. (Sursa foto: ANSVSA)

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!