INTERPOL avertizează: „Vom asista la furturi, jafuri la depozite şi atacuri în timpul transportării vaccinurilor”

Secretarul general al Interpol, Jurgen Stock, a avertizat luni că se aşteaptă la o creştere „dramatică” a criminalităţii, în contextul distribuirii dozelor de vaccin împotriva COVID-19, care a început deja în unele ţări.

„Odată cu livrarea vaccinurilor, criminalitatea va creşte în mod dramatic”, a declarat Stock pentru revista germană Wirtschaftswoche. „Vom asista la furturi, jafuri la depozite şi atacuri în timpul transportării vaccinurilor”, a explicat el.

Potrivit responsabilului Interpol, este de aşteptat şi o intensificare a corupţiei, „în scopul procurării mai rapide a preţiosului remediu”.

Părinții vaccinului Pfizer-BioNTech sunt doi cercetători germani de origine turcă

În Germania, poliţia federală este responsabilă de transportul dozelor de vaccin, care vor fi stocate în locuri secrete.

Există, pe de altă parte, şi temeri privind operaţiuni de sabotaj din partea „antivacciniştilor”, notează France Presse.

Comisia Europeană a aprobat luni, 21 decembrie, utilizarea vaccinului COVID-19 dezvoltat în comun de compania americană Pfizer şi de partenerul său german BioNTech, fiind ultimul pas pentru a permite Europei să înceapă vaccinările în decurs de o săptămână, relatează Reuters, conform Agerpres.

Ţări ale Uniunii Europene, printre care Germania, Austria şi Italia au declarat că intenţionează să înceapă vaccinările din 27 decembrie, în timp ce Europa încearcă să ajungă din urmă Statele Unite şi Marea Britanie unde vaccinările au început deja.

Orban: Vaccinarea nu este obligatorie, dar le vom arăta oamenilor avantajele ei

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!