Iulian Iancu, numit secretar de stat după ce i-a demonstrat lui Ion Iliescu că a fost o victimă a lui Emil Constantinescu

Premierul Vasilica Dăncilă l-a propus pe Iulian Iancu, preşedintele comisiei de Industrii din Camera Deputaţilor, în funcția de vicepremier pe probleme economice.

Iată ce scria presa în acum aproape 20 de ani despre Iulian Iancu:

„Există în pământ vreo zece hidrocarburi gazoase, una mai utilă decât alta, cum ar fi propanul, butanul și metanul, iar pe pământ, o hidrocarbură extrem de toxică, iulianul, adică Iulian Iancu, fost director general la Romgaz.

Pe care Poliția și Ministerul Public l-au trimis în judecată pentru infracțiunea de fals și uz de fals, iar într-o altă cauză, pentru luare de mită.

Prin firma Schuck, unde este asociat împreună cu fiul directorului de la Distrigaz Târgu-Mures, Iancu a adus din Germania 47.000 de contoare de mâna a doua, primite cadou, pe care le-a vândut însă, ca marfa a-ntâia, fără aprobarea Biroului de Metrologie.

Din afacere, Iancu și-a însușit 12.432 de marci germane. Colonelul Eugen Rotarescu, fostul comandant al Inspectoratului de Poliție Sibiu, a deținut probe privind o serie de fraude în dauna bugetului Romgaz, făcute prin intermediul firmei Schuck, și din care Iancu și-a construit trei vile proprietate, cu trei sau patru nivele, dotate cu piscine, săli de sport și bucătării digitale, deși veniturile lui legale pe ‘98 n-au depășit 300 de milioane de lei.

Ulterior, Rotarescu a fost rotit, adjunctul lui, colonelul Dorin Rau, a fost schimbat din funcție, pentru că era răutacios, iar căpitanul Florea, sancționat disciplinar, pentru că mirosea a florile răului.

Cel mai prost a căzut Iulian Iancu, care după alegerile din 2000 a reușit să demonstreze că este o victimă a regimului Constantinescu, motiv pentru care, deosebit de îndatoritor, regimul Iliescu l-a gratulat cu postul de secretar de stat în Ministerul Industriilor.” – Academia Cațavencu, aprilie 2001.

„PSD a constituit ieri cabinetul de umbră care urmează să monitorizeze activitatea guvernului. Este vorba despre cei 15 președinți de departamente ce vor fi coordonate de președintele executiv al PSD, Adrian Nastase, lideri ai partidului care între 2000-2004 au fost miniștri PSD, dar și de unele nume noi.

Guvernul din umbră al PSD va fi format din: Alin Teodorescu (strategii guvernamentale), Mihai Tănăsescu (politici economice și financiare), Ion Neagu (justiție), Ecaterina Andronescu (educație, tineret și sport), Marian Sîrbu (muncă și solidaritate socială), Sorin Oprescu (sănătate), Marian Săniuță (administrație și afaceri interne), Liviu Dragnea (dezvoltare regională), Ovidiu Natea (agricultură), Ioan Mircea Pascu (apărare), Dan Nica (transporturi și comunicații), Iulian Iancu (economie și comert), Rovana Plumb (protectia mediului), Vasile Dîncu (cultură și culte), Adrian Severin (relații externe).” – Evenimentul Zilei, mai 2005.

Dintre cei menționați mai sus: Adrian Năstase, condamnat; Sorin Oprescu, condamnat; Liviu Dragnea, condamnat, Adrian Severin, condamnat.

„Virgil Metea, actualul șef al Distrigaz Nord Tîrgu Mureș, este omul care a decontat toată mobila cea nouă a Guvernului Năstase din Palatul Victoria. Coleg de bancă în facultate cu secretarul de stat de la Industrii (pe gaz) Iulian Iancu, Virgil s-a aplecat spre fundul vigurosului Adrian Năstase și a plătit din banii Distrigaz birourile, canapelele, fotoliile, scaunele. Adică tot ce a fost cărat în noaptea dinaintea predării guvernării înspre echipa Popescu Tăriceanu. Mai zilele trecute, niște nemți (ăia fraieri care au cumpărat Distrigaz-ul de la nordul țării) au
făcut apoplexie văzînd niscaiva facturi de zeci de miliarde pentru mobilă. Iar mobila nu e de găsit prin imobile” – Academia Cațavencu, aprilie 2005.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?