Iveco Defense Vehicles, o companie a grupului CNH Industrial, va livra 942 de vehicule Armatei Române într-un interval de patru ani, începând cu 2020.

Societatea anunță că este vorba de o primă comandă semnată la 30 decembrie 2019 cu Ministerul Apărării din România în cadrul unui contract-cadru pentru furnizarea a peste 2.900 de camioane cu mobilitate înaltă.

Contractul-cadru include patru tipuri de platforme logistice militare din gama de camioane cu mobilitate înaltă ale Iveco Defense Vehicles: 4×4, 6×6, 8×8 și 8×8 Prime Mover, furnizate în 16 variante diferite, dintre care aproximativ o treime sunt dotate cu cabină blindată.

Vehiculele sunt echipate cu un sistem centralizat de umflare a anvelopelor (CTIS), lumini de black-out, motoare multi-combustibil, trolii autorecuperare și osii tactice, care permit o mobilitate excepțională, capacitate traversare prin apă și transportabilitate pe aeronavele C -130 pentru a oferi sprijin tactic în orice operațiune militară.

„Importantul rezultat – scrie într-o notă a companiei – demonstrează satisfacția Armatei Române pentru cele două comenzi anterioare (57 de camioane cu mobilitate înaltă în 2015 și 173 în 2017) și contribuie la consolidarea în continuare a relației dintre Ministerul Apărării român și Iveco Defence Vehicles, consolidând poziția companiei ca furnizor cheie de vehicule militare ”.

La Revoluție, Armata a tras ca la război: 12.600.000 de cartușe și a lansat 53 de rachete antiaeriene

Concluzia procurorilor militari: La Revoluție, Armata n-a fost cu noi, ci a creat presupușii teroriști

Evaziune de zeci de mii de euro făcută de un locotenent colonel din Armată

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?