La 62 de ani, o româncă a fost sedusă pe internet de un fals general american. A rămas fără bani și cu inima frântă

O româncă în vârstă de 62 de ani a crezut că și-a găsit marea iubire pe internet, în persoana unui general american, care i-a promis dragoste fără margini. În cele din urmă s-a ales cu inima frântă și fără câteva zeci de mii de lei, bani trimiși „iubitului” la cererea acestuia.

Conform unui comunicat de presă al I.P.J. Bacău, polițiștii de investigații criminale din Moinești au  pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, emis de Judecătoria Moineşti, la locuinţa unei femei de 37 ani, din județul Giurgiu. Cu această ocazie, în locuința acesteia au fost identificate și ridicate mijloace materiale de probă.

Din investigații a reieșit faptul că, în perioada 02-16 mai 2022, femeia a ajutat persoane necunoscute să comită infracțiunea de înșelăciune prin metoda „Generalul American” în dauna femeii de 62 de ani, din Moinești, prin faptul că a primit de la victimă, în conturi bancare ce îi aparțineau, suma totală de 80.900 de lei, în patru tranșe. Ulterior, a remis suma, sub diferite forme, către alte persoane, în conturi din Nigeria.

Polițiștii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activități infracționale a celor în cauză și tragerea la răspundere penală.

Polițiștii atrag atenția asupra acestei forme de înșelăciune, metoda „Generalul American” bazându-se pe încrederea celor care se lasă abordați, prin intermediul internetului, de către o persoană, femeie sau bărbat, care susține că este cadru militar și care, după o perioadă de tatonare, declară că s-a îndrăgosit de victimă și o convinge să-i trimită bani pentru a depăși anumite dificultăți și a se putea în cele din urmă întâlni pentru a continua legătura amoroasă.

Româncă, înșelată cu 30.000 de euro de un bărbat cunoscut pe Facebook care pretindea că e general american

Româncă, înșelată cu aproape 37.000 de euro de un fals general american. Credea că o va lua de nevastă

AUSTRIA: Româncă, înșelată de un fals militar american din Afganistan

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!