Skip to content

Lidl va retrage de la vânzare produsele din carne și va oferi alternative pe bază de plante

Lidl va retrage de la vânzare produsele din carne și va oferi alternative pe bază de plante

Pentru a oferi clienților săi alternative mai bune la consumul de carne, discounterul Lidl dorește să-și schimbe gama de produse până în 2025.

Departe de produsele de origine animală și spre alternative pe bază de plante. Acesta a fost motto-ul Lidl la târgul „Green Week” de la Berlin. Discounterul Schwarz Group dorește să-și reproiecteze gama de produse și să reducă numărul celor de origine animală. „Nu există nicio alternativă la schimbare”, a spus Christoph Graf, purtător de cuvânt al Lidl pentru portalul Lebensmittel Zeitung.

Discounterul dorește să reducă decalajul dintre economie și ecologie și, în același timp, să atragă clienții mai tineri. „Avem nevoie de o dietă mai conștientă în întreaga lume pentru a ne hrăni în limitele noastre planetare”, explică Graf. Pentru a atinge acest obiectiv autoimpus, grupul trebuie să se îndepărteze de produsele de origine animală și să se îndrepte către produsele vegetale.

Cu toate acestea, clienții nu trebuie să se teamă că discounterul nu va mai vinde carne peste noapte. Schimbarea către o gamă mai ecologică se va face pe termen lung. Până în 2025, proporția articolelor pe bază de plante din ofertă este de așteptat să crească în mod constant. În faza intermediară, sunt planificate săptămâni tematice cu accent pe produse pe bază de plante pentru a-i obișnui pe clienți cu schimbarea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Lidl, Graf, există o mare oportunitate pentru retail. „Presiunea de a inova este uriașă în acest domeniu. Un șnitel este un șnitel. Nu se pot schimba prea multe acolo”. Dar se fac eforturi pentru alimente care să fie similare din punct de vedere senzorial. Furnizorii sunt, de asemenea, pregătiți să susțină schimbarea.

Clienții Lidl trebuie să fie pregătiți și pentru alte schimbări: prețurile multor produse vor deveni din ce în ce mai mari.

Un furnizor de fructe și legume dă în judecată Lidl pentru că i-a „distrus afacerea”

Lidl raționalizează vânzarea unuia dintre cele mai cumpărate produse: „Doar trei cutii de persoană”

Cereale infectate cu SALMONELLA, retrase de la vânzare de Lidl România