Skip to content

Rusia a emis un mandat de arestare pentru văduva lui Navalnîi

Mandat arestare Iulia Navalnaia

Un tribunal rus a emis un mandat de arestare pe numele Iuliei Navalnaia, văduva liderului opoziției Alexei Navalnîi. Navalnaia, care trăiește în exil, este acuzată de implicare într-o „organizație extremistă”.

Potrivit serviciului de presă al tribunalelor din Moscova, Iulia Navalnaia s-ar fi sustras investigațiilor preliminare, ceea ce a determinat autoritățile să o includă pe lista persoanelor căutate. Aceste acuzații vin în contextul în care Navalnîi, principalul oponent al președintelui rus Vladimir Putin, a murit în februarie într-un lagăr de detenție din Arctica.

Iulia Navalnaia a promis să continue activitatea soțului ei, iar un apropiat al lui Alexei Navalnîi, Leonid Volkov, a reacționat ironic la știrea mandatului de arestare. „O frumoasă recunoaștere a determinării Iuliei de a continua lupta lui Alexei”, a scris Volkov pe platforma de socializare X.
►►► Navalnîi: „Îmi dau seama că există pericol, dar de ce să-mi fie frică?”

Situația opoziției în Rusia

Aproape toți liderii importanți ai opoziției din Rusia sunt fie în închisoare, fie în exil. Mii de cetățeni obișnuiți au fost, de asemenea, arestați pentru acțiuni de protest sau pentru criticile aduse războiului Rusiei împotriva Ucrainei, mulți dintre ei fiind condamnați la pedepse severe.

Mandatul de arestare emis pe numele Iuliei Navalnaia subliniază climatul de represiune care domină Rusia, unde orice opoziție față de regimul lui Vladimir Putin este aspru pedepsită. În ciuda acestui fapt, sprijinitorii lui Navalnîi continuă să lupte pentru cauzele în care acesta credea.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!