Mașină cumpărată din Germania cu serie de caroserie falsă aparținând unui autoturism căutat în Spania

Un tânăr a fost prins la frontieră cu o mașină cumpărată din Germania care avea o serie de caroserie falsă luată de la un autoturism dat în căutare în Spania.

În data de 26 ianuarie 2019, în jurul orei 08.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni din județul Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei cetăţeanul român C.M. în vârstă de 21 de ani.

Acesta conducea un autoturism marca Toyota RAV4, an de fabricaţie 2018, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Polițiștii aveau suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului în cauză, așa că au efectuat verificări suplimentare.

Au descoperit că seria de șasiu pansonată pe autoturism nu prezintă elementele specifice uneia autentice, fiind înlocuită cu o altă serie de caroserie pentru care există o alertă introdusă de Spania la data de 12.11.2019.

Seria de caroserie aparținea unei mașini căutate pentru confiscare,

Tânărul a explicat că a cumpărat Toyota la începutul lunii ianuarie de la un cetățean german, proprietarul mașinii, cu 17.500 de euro.

El a mai declarat că nu știa că autoturismul este căutat de autorităţi.

Pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de tăinuire și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.

Mașina, în valoare de aproximativ 119.500 de lei, a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Șase camioane înmatriculate în România, confiscate de autoritățile belgiene

Italia: Poliția a confiscat BMW-ul unei românce. Femeia circula de peste două luni cu numere străine

BMW în valoare de aproximativ 20.000 de lire sterline achiziționat în leasing, confiscat la Iași

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?