Skip to content

A încercat să iasă din țară cu un Mercedes furat din Spania, înmatriculat în România

Mașini furate Italia Spania

Polițiștii de frontieră români au reușit recent să depisteze două autoturisme căutate de autoritățile internaționale, acestea fiind declarate furate. În Punctul de Trecere a Frontierei Borș I a fost identificat un Audi Q5 căutat de autoritățile italiene, în timp ce la Punctul de Trecere a Frontierei Stânca a fost descoperit un Mercedes GLC căutat de autoritățile spaniole.

Mercedes GLC furat din Spania

La Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, pe 2 iunie 2024, polițiștii de frontieră au descoperit un autoturism marca Mercedes GLC, fabricat în 2020, care figura ca fiind căutat pentru confiscare de autoritățile din Spania.

Șoferul autoturismului, un cetățean român în vârstă de 59 de ani, a declarat că a achiziționat mașina în iulie 2021 de la o persoană din municipiul Brăila, pentru suma de 22.000 de euro. La momentul achiziției, autoturismul era deja înmatriculat în România, iar șoferul a susținut că nu avea cunoștință despre faptul că mașina este furată sau implicată în vreun litigiu.
Citiți și > Cap tractor furat din Spania, depistat la controlul de frontieră. „L-am cumpărat din Cluj cu 13.000 de euro”

Polițiștii de frontieră continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, iar autoturismul, evaluat la 110.000 de lei, a fost reținut pentru continuarea investigațiilor.

Autoturism Audi Q5 furat din Italia

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș I au depistat, tot pe 2 iunie 2024, un autoturism Audi Q5 căutat de autoritățile din Italia. Un cetățean din Republica Moldova, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un microbuz și o remorcă tip platformă, a încercat să treacă frontiera transportând pe platformă autoturismul înmatriculat în Republica Moldova.
Citiți și > Bărbat de 70 de ani, depistat la frontieră cu patru vehicule furate din Germania

În timpul verificărilor, polițiștii au descoperit că autoturismul figura în bazele de date ca fiind căutat pentru confiscare, alerta fiind introdusă de autoritățile italiene. Autovehiculul, evaluat la aproximativ 20.000 de euro, a fost indisponibilizat. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie luate măsurile legale ce se impun.