Migranți înfășurați în folie de aluminiu, găsiți la frontieră ascunși într-un TIR

Marți, 3 august, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră un cetățean turc, în vârstă de 59 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Șoferul  transporta conform documentelor de însoțire a mărfii, piatră pentru pavaj, încărcată din Turcia pentru o societate din România.

În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii au constatat faptul că șnurul asigurator al semiremorcii era rupt și lipit.

Polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autocamionului, ocazie cu care au constatat faptul că, printre marfa transportată, se aflau ascunse două persoane, înfășurate în folie de aluminiu și saci de plastic.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că persoanele depistate sunt un bărbat, în vârstă de 25 de ani,  și o femeie, în vârstă de 26 de ani.

Aceştia au declarat polițiștilor faptul că sunt din Siria și s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul Bulgariei, fără ca șoferul să aibă cunoștință despre acest aspect. Cetăţenii sirieni intenționau să ajungă în Olanda.

În acest context, polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor depistate, iar conform protocolului româno-bulgar, acestea, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

La muncă în Grecia, a furat bani și bijuterii în valoare de 200.000 de euro. Femeia a fost arestată la frontieră

Controale de frontieră la intrarea în Germania: Doi români au evitat închisoarea după plata unor amenzi mai vechi, un al treilea va sta după gratii

2.850 de pistoale găsite la frontieră. Ucrainean, cercetat pentru contrabandă

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!