Skip to content

Modelul declarațiilor necesare pentru deplasarea pe timpul restricțiilor

UPDATE: Conform noilor prevederi, aceste declarații trebuie prezentate și în timpul zilei.

În data de 26 martie 2020, autoritățile române au decis să emită un nou model al declarațiilor pe proprie răspundere pentru persoanele care se deplasează în această perioadă a restricțiilor.


În data de 21 martie 2020 a fost emisă ordonanța militară nr. 2 referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei.

Autoritățile au publicat și modelele de declarații atât pentru angajator, cât și pentru persoanele fizice care începând de astăzi, 23 martie 2020, vor circula în intervalul orar 22-06.

Adeverința pentru angajator poate fi descărcată de la adresa:

Adeverință angajator: https://cdn.stirioficiale.ro/storage/MODEL%20Adeverinta%20pentru%20angajatori.pdf

Declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”) cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție, se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne.

Declarație pe proprie răspundere: https://cdn.stirioficiale.ro/storage/26MODEL%20Declaratie%20proprie%20raspundere%202503.pdf

sau de aici:

 

Declarația pe proprie răspundere completată se va afla în posesia persoanei care efectuează deplasarea, împreună cu documentul de identitate, și va fi pusă la dispoziția reprezentanților Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale la momentul legitimării persoanei.

Reprezentanții Poliției Române, ai Jandarmeriei sau ai Poliției Locale pot efectua fotografirea documentelor (declarație pe proprie răspundere și act de identitate) la momentul legitimării persoanei.

Menționăm faptul că, potrivit Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020 obligația completării declarației pe proprie răspundere se instituie începând cu ora 22.00 a zilei de 23 martie a.c.

Modelul de declarație poate fi descărcat de pe site-ul web al Guvernului României, Ministerului Afacerilor Interne, precum și de pe site-urile celorlalte instituții cu atribuții în domeniu.

Șoferii români de TIR nu intră în carantină sau izolare dacă nu prezintă simptome de coronavirus

Se suspendă internările care nu sunt urgente. Pacienții internați care nu sunt cazuri urgente, trimiși acasă

Ordonanța Militară privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19 a fost publicată în Monitorul Oficial