Moment istoric: Prima româncă angajată în US Army – Departamentul Resurse Umane

Georgiana-Cristina Moisă, specialistă în resurse umane, a devenit din 15 ianuarie 2020 primul cetățean român angajat al Armatei SUA.

Anunțul a fost făcut de Defense Visual Information Distribution Service – DVIDS, serviciul de presă al forțelor armate americane, care consideră acest eveniment ca unul istoric pentru US Army.

Georgiana-Cristina Moisă a absolvit Academia de Științe Economice din București în 2009 și de atunci a lucrat în sectorul privat, mai ales în firme specializate în resurse umane.

Înainte de admiterea la facultate, în 2006, a lucrat ca inspector resurse umane în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă București.

„Îi spusesem unui prieten că ar fi perfect pentru mine să lucrez în armată americană. Două săptămâni mai târziu mi-a arătat un anunț pe Facebook în care se armata americană angaja specialist în resurse umane. Din acel moment am știut că trebuie să mă angajez acolo”, a declarat ea pentru DVIDS.

Tânăra a mai spus că îi datorează totul mamei sale de la care a învățat să fie determinată și să aibă succes.

„Este un sentiment unic să-mi fac mama mândră pentru că ea este mentorul meu.”

Un oficial al US Army din Europa a declarat că experiența româncei în firmele private de resurse umane va ajuta armta americană în chestiuni și proceduri specifice legate de România.

Georgiana-Cristina Moisă va fi personal civil al US Army Europe și va lucra în cadrul Agenției Civile de Resurse Umane – Civilian Human Resource Agency Europe.

Regimentul 2 Cavalerie al US Army a străbătut Europa pentru un exercițiu în România

La Revoluție, Armata a tras ca la război: 12.600.000 de cartușe și a lansat 53 de rachete antiaeriene

Secretele Securității, descifrate de Serviciul de Informații al Armatei Americane

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?