Skip to content

Noi sortimente de combustibil pentru mașini diesel. Cine poate alimenta și ce beneficii aduc

Noi sortimente de combustibil pentru mașini diesel

Motorina devine mai prietenoasă cu mediul: de acum, benzinăriile din Germania pot oferi noile sortimente de combustibil B10 și HVO100. Merită să le folosim și este compatibil automobilul nostru cu aceste tipuri noi de motorină?

Ce trebuie să știi despre HVO100 și B10

Șoferii de automobile diesel trebuie să verifice dacă vehiculul lor a fost autorizat pentru folosirea acestui tip de combustibil. Conform Clubului Automobilistic German – ADAC, autorizarea necesită o aprobare specifică pentru modelul mașinii din partea producătorului, relatează Volksstimme.

În prezent, doar câteva modele de autoturisme sunt aprobate pentru utilizarea B10 sau XTL – termenul generic pentru HVO100. ADAC speră la aprobări suplimentare pentru flota existentă, dar aceste teste sunt complexe și necesită timp.
UNGARIA a tăiat accesul vehiculelor de firmă la combustibilul cu preț plafonat

Care modele sunt deja aprobate?

Depinde de producător, unele modele fiind aprobate de ani buni. Acest tip de combustibil este deja disponibil, de exemplu, în Austria, Danemarca sau Olanda. În aceste cazuri, un semn corespunzător poate fi găsit chiar pe capacul rezervorului.

Pentru a verifica compatibilitatea, șoferii pot consulta lista oficială de aprobare disponibilă la Deutsche Automobil Treuhand (DAT) și pot verifica online dacă vehiculul lor este compatibil (https://www.dat.de/b10-xtl/).

Avantaje și dezavantaje

Care este beneficiul pentru consumatori? Principalul avantaj este că aceștia pot conduce mai ecologic. „Noile sortimente de motorină generează până la 90% mai puțin CO2 în balanța totală”, spune Michael Gebhardt de la ADAC.

Din păcate, decizia de a folosi B10 sau HVO100 va avea un impact negativ asupra portofelului: „Ne așteptăm la un cost suplimentar de 5 până la 20 de cenți pe litru”, explică Gebhardt. Consumul poate fi, dacă nu similar, doar ușor mai mare decât cel al motorinei convenționale.
Salariul minim aplicabil în Germania în 2024 și 2025

Compoziția și utilizarea

B10 poate conține până la 10% biocombustibil comparativ cu B7, care este deja cunoscut. Pe de altă parte, combustibilii XTL, cum ar fi HVO100, folosesc uleiuri de gătit uzate. Ambele sortimente sunt compatibile în rezervor cu motorina obișnuită.

Mai mulți producători au deja modele aprobate pentru noile sortimente de motorină:

  • Audi (anumite modele pentru XTL, fără aprobare pentru B10)
  • BMW (întreaga flotă de diesel)
  • Citroën/Peugeot/Opel
  • Nissan
  • Renault/Dacia
  • Seat/Cupra
  • Škoda
  • Toyota
  • Volvo
  • Volkswagen

În concluzie, noile sortimente de motorină HVO100 și B10 reprezintă un pas important spre un transport mai ecologic, însă cu un cost suplimentar. Verificați dacă automobilul dvs. este compatibil și decideți în funcție de prioritatea pe care o acordați protecției mediului.