O contravenție rutieră la fiecare 18 secunde. Aproape 4.000 de permise auto, reținute în șapte zile

Polițiștii au reținut în perioada 24 -30 august 2020 peste 3.700 de permise de conducere șoferilor care au pus în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic, prin depășirea vitezei legale cu peste 50 km/h, efectuarea de depășiri neregulamentare, neacordarea de prioritate și conducerea sub influența băuturilor alcoolice.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, în intervalul de timp menționat anterior a avut loc o acțiune pe plan național pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Astfel, pentru neregulile rutiere depistate în trafic, au fost aplicate 37.454 de sancțiuni contravenționale.

Din totalul acestora, 14.017 au fost pentru depășirea regimului legal de viteză, 2.367 pentru abateri săvârșite de pietoni, 1.598 pentru abaterile săvârșite de bicicliști, 573 pentru depășiri neregulamentare, 465 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 447 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice și 219 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor.

De asemenea, au fost suspendate 3.702 permise de conducere. Dintre acestea, 1.334 au fost pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 573 pentru depășiri neregulamentare, 465 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 447 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, iar 219 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor.

Au fost retrase 1.298 de certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale.

În aceeași perioadă, polițiștii rutieri au constatat 699 infracțiuni, dintre care 582 contra siguranței circulației pe drumurile publice. 246 au fost fapte de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, 180 au reprezentat fapte de conducere fără permis, 73 de fapte de punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, 27 de fapte de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice și 16 de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.

COMISIA EUROPEANĂ: România, țara cu cele mai distruse drumuri și fruntașă la accidente rutiere

Agent de la Rutieră, condamnat după ce a făcut scăpat un martor de serviciu al Poliției

„Vrăjitorul din Oz” de la Poliția Rutieră Bistrița-Năsăud, condamnat pentru 25 de șpăgi

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!