Octombrie 2019 a fost cea mai caldă lună octombrie înregistrată vreodată pe Terra

Octombrie 2019 a fost cea mai caldă lună octombrie înregistrată vreodată în lume, a anunţat marţi, 5 noiembrie, serviciul european Copernicus privind schimbările climatice, precizat că este a cincea lună consecutivă care a depăşit sau s-a apropiat de un nivel record, relatează AFP.

Luna octombrie din acest an a depăşit cu 0,63 grade Celsius temperatura medie a perioadei de referinţă 1981-2000, mercurul termometrelor urcând cu doar 0,01 grade peste temperatura înregistrată în octombrie 2015, însă cu 1,2 grade Celsius peste nivelul pre-industrial, baza de referinţă a experţilor ONU pentru climă.

„Este a cincea lună la rând care înregistrează un record sau se apropie de un record”, afirmă serviciul Copernic într-un comunicat.

Iunie 2019 a fost cea mai caldă lună iunie, iar luna iulie a atins recordul absolut fiind declarată cea mai caldă înregistrată pe Pământ de când se efectuează măsurători.

August 2019 a fost a doua cea mai călduroasă de la începutul măsurătorilor, iar septembrie a fost cea mai caldă înregistrată vreodată.

Ultimii patru ani au fost cei mai călduroşi înregistraţi vreodată pe planetă, iar, în august, Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM) a estimat deja că anul 2019 se va clasa în top 5 al previziunilor, în conformitate cu impactul schimbărilor climatice prevăzute de oamenii de ştiinţă.

  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA
error: ?