Guvernul olandez a decis ca până pe 19 ianuarie 2021 țara să intre într-o carantină totală.

Potrivit unui comunicat al Ministerului român al Afacerilor Externe, toate persoanele care se deplasează în Olanda și vin din state încadrate în zona roșie sau portocalie  li se recomandă ferm autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de zece zile din momentul intrării pe teritoriul acestui stat.

România este în zona portocalie și continuă să fie inclusă în zona de risc ridicat.

Autoizolarea se face indiferent dacă persoana care intră pe teritoriul olandez prezintă un test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 sau dacă este testată ulterior și rezultatul este negativ.

Informații suplimentare cu privire la măsura autoizolării sunt disponibile la următoarea pagină de internet: https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/tackling-new-coronavirus-in-the-netherlands/travel-and-holidays/self-quarantine.

România interzice zborurile către și dinspre Marea Britanie. Carantina, obligatorie

Pasagerii cu vârsta de peste 13 ani care sosesc în Olanda din zonele cu risc ridicat sau părăsesc acest stat trebuie să completeze, de preferat în dublu exemplar, o declarație de sănătate obligatorie.

Companiile aeriene trebuie să solicite pasagerilor această declarație care poate fi completată și online și salvată în format pdf pe telefonul mobil. Declarația medicală pe propria răspundere se regăsește la următoarea adresă:

https://assets.ctfassets.net/biom0eqyyi6b/1ujr8KV2qtylvVTMpEFDDA/43ed0ddba60cc60dee1164840f3a2add/Gezondheidsverklaring_engels.pdf

Persoanele cu vârsta de peste 13 ani trebuie să poarte mască de protecție în spațiile publice, interioare și exterioare, precum și în mijloacele de transport. De la 1 decembrie, încălcarea acestei obligații este sancționată cu amendă de 95 de euro.

Începând cu 19 noiembrie, sunt permise vizitele la domiciliu cu maximum doi persoane pe zi (copiii cu vârsta mai mică de 12 ani nu sunt incluși în numărul menționat anterior). Excepție face perioada 24 – 26 decembrie când sunt permise vizitele pentru maximum trei persoane.

Alertă în UE după descoperirea unei noi tulpini Sars-Cov-2 în Marea Britanie

Numărul maximum de persoane din locuințe diferite care compun un grup în exterior va fi de doi. Nu există un număr maxim de persoane care să împartă aceeași locuință.

Persoanele cu vârsta peste 13 ani trebuie să poarte mască de protecție în spațiile publice, interioare și exterioare, precum și în mijloacele de transport.

Magazinele sunt închise, cu excepția supermarketurilor. La fel sunt și saloanele de coafură, de tatuaj, sălile de teatru, de concerte, cinematografele, grădinile zoologice, parcurile de distracții, sălile de sport, restaurantele și cafenelele.

Hotelurile sunt deschise, dar restaurantele din interiorul acestora și room-service sunt închise. Livrarea la domiciliu este permisă.

Nu se comercializează sau livrează alcool între orele 20:00 – 07:00. Nu este permis transportul sau consumul de alcool în spațiile publice între orele 20:00 – 07:00.

Supermarketurile, piețele alimentare, brutăriile, măcelăriile și alte magazine de mâncare și băutură, farmaciile, cabinetele de optică, cabinetele veterinare, magazinele pentru reparații și întreținere și băncile rămân deschise.

Belgia a prelungit restricțiile până pe 15 ianuarie 2021

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!