Ministerul român al Afacerilor Externe atrage atenția, într-un comunicat de presă, că autoritățile olandeze introduc noi reguli la intrarea în țară începând cu data de 29 decembrie, ora 00:01.

Toate persoanele cu vârsta de peste 13 ani care intenționează să efectueze o călătorie pe cale aeriană, feroviară, maritimă sau cu autocarul în Regatul Țărilor de Jos sunt obligate să prezinte un test molecular tip PCR negativ.

Testul trebuie să fi efectuat cu 72 ore înainte de intrarea pe teritoriul olandez și să fie în una din limbile engleză, germană, franceză, spaniolă sau olandeză.

Companiile de transport au primit de la autoritățile olandeze instrucțiuni de a verifica dacă pasagerii care se îmbarcă în țările considerate de risc (inclusiv România) pentru a călători spre Regatul Țărilor de Jos sunt în posesia unui rezultat negativ al unui test molecular tip PCR.

Nu va fi permisă îmbarcarea persoanelor care nu vor prezenta rezultatul negativ al testului. Companiile aeriene vor informa pasagerii cu privire la aceste noi măsuri. Din informațiile furnizate de Ministerul olandez de Externe, restricția se aplică și persoanelor aflate în tranzit aeroportuar.

Sunt exceptate de la obligativitatea prezentării acestui test următoarele categorii de persoane: copiii cu vârsta sub 13 ani, angajații și studenții din zona de frontieră (30 km față de frontieră), persoanele care dețin pașpoarte diplomatice sau documente de identitate diplomatice emise de MAE olandez, șefii de stat și membrii de guvern, precum și pasagerii cu un ordin de călătorie NATO sau cu o viză NATO-2;

De asemenea, mai călătorii care vin din zone considerate sigure nu trebuie să prezinte testul PCR.

Reguli suplimentare pentru românii din Marea Britanie care tranzitează Germania

Șoferii de camioane, persoanele care lucrează pe nave care transportă containere, vrachiere, cisterne, nave de pescuit, precum și persoanele care lucrează în sectorul energetic pe platformele de petrol și gaze și în parcurile eoliene, companiile offshore care furnizează servicii acestui sector și echipajul aerian, de croazieră și de feribot atunci când călătoresc în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu sunt exceptați de la această regulă.

Pentru navigatorii care dețin carnet de marinar și călătoresc în interes de serviciu nu este nevoie prezentarea testului molecular, dar regula nu se  celor de pe iahturi comerciale sau ambarcațiuni de agrement.

Pasagerii zborurilor care nu au Olanda ca destinație finală, dar trebuie să aterizeze pe un aeroport olandez din cauza unor circumstanțe neprevăzute, nu sunt obligați să aibă asupra lor acest test.

Obligativitatea prezentării unui rezultat negativ al unui test molecular tip PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 nu se aplică, deocamdată, pentru persoanele care călătoresc cu autoturismul personal în Regatul Țărilor de Jos.

Rezultatul negativ al unui test PCR prezentat la punctele de frontieră nu va exonera persoanele care călătoresc în Regatul Țărilor de Jos din țările considerate de risc de recomandarea fermă de a intra în autoizolare timp de zece zile de la data sosirii.

OLANDA: Carantină la nivel național până pe 19 ianuarie 2021

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!