OLANDA: Procurorii cer prelungirea pedepsei unui deținut român care și-a dat foc la celulă

Românul condamnat pentru furt a dat foc celulei sale pe 13 ianuarie 2020, folosind hârtie igienică și o brichetă, fiind furios că agenții penitenciarului i-au luat televizorul. Flăcările au ajuns până la tavanul celulei și s-a degajat mult fum.

Potrivit judecătorului, deținutul și-a asumat un mare risc. „Poliția nu se aștepta să ieșiți în viață”, a spus magistratul vineri, 14 august, în timpul audierii preliminare.

Procurorul de caz a considerat că degajarea fumului ar fi putut fi fatală pentru deținuții din celelalte celule și pentru personalul închisorii și a cerut ca românului să i se prelungească pedeapsa cu alte 14 luni.

Românul este dependent de droguri. „Am venit în Olanda pentru că drogurile sunt legale aici“, a spus el în fața instanței.

După o lună în Olanda, a ajuns deja la închisoare pentru furtul unui telefon. Procurorul a declarat că după ispășirea sentinței, deținutul, bolnav de SIDA și cancer, ar fi mai bine să se întoarcă în România pentru a putea fi sprijinit de familia sa.

Avocatul românului a susținut în fața instanței că daunele provocate de foc în celula românului nu sunt prea grave. De asemenea, nu ar fi existat niciun risc major pentru colegii deținuți și personalul penitenciarului, informează omroepwest.nl.

Instanța se va pronunța pe 28 august.

OLANDA: Ghid în limba română pentru lucrători publicat de Ministerul Afacerilor Sociale

Român, reținut în Olanda pentru furtul a 30 de telefoane mobile la un concert

Doi români s-au întors în țară cu mașini furate din Olanda și Anglia

  •  
  •  
ÎNSCRIE-TE acum pe pagina noastră de Facebook! - NEWS ROMANIA