Skip to content

„În Italia, dacă ești șmecher, faci bani și nimeni nu-ți spune nimic”. Organizație criminală, destructurată

Operatiune carabinieri Italia

În data de 4 iulie, o operațiune amplă a carabinierilor italieni a dus la destructurarea unei organizații criminale, din care făceau parte și cetățeni români, implicată în trafic de droguri și exploatarea prostituției. Această acțiune, care a implicat aproximativ 100 de carabinieri, a fost coordonată de Direcția Investigativă Antimafia – DIA.

Organizația funcționa după o structură ierarhică strictă și era compusă exclusiv din membri înrudiți. Acest sistem le-a permis să opereze pe teritoriul bolognez timp de cel puțin 10 ani, vânzând cocaină en-gros. Investigațiile au început în iunie 2021 și au condus la sechestrarea unor bunuri în valoare de 2 milioane de euro.

Un aspect care a atras atenția autorităților a fost declarația liderului organizației, un cetățean albanez de 40 de ani, care, într-o conversație interceptată, a spus: „Aici, în Italia, dacă ești șmecher, faci bani și nimeni nu-ți spune nimic.”
►►► De la BADANTĂ, la amantă ocazională și hoață: ”Românca mi-a furat chiar și chiuveta de la baie”

Detalii ale operațiunii

Operațiunea a vizat 14 persoane: 9 au fost arestate, una plasată în arest la domiciliu și 4 obligate să se prezinte periodic la poliție. Dintre acestea, 9 sunt cetățeni albanezi, 2 români și 3 italieni, toți rezidenți în Bologna, cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani.

Liderul organizației impunea reguli stricte de comportament pentru a evita capturarea: evitarea contactului direct cu drogurile, utilizarea unor mașini care să nu atragă atenția și folosirea unor telefoane speciale cu coduri și triangulații pentru comunicare. În ciuda acestor măsuri, în 2022, autoritățile au confiscat peste 13 kilograme de cocaină de la această bandă.
►►► Peste 1.600 de mașini folosite de infractori români pentru a jefui oameni pe stradă, confiscate de carabinierii italieni

Exploatarea prostituției și spălarea banilor

Investigațiile au relevat că unii membri ai organizației obligau tinere românce să se prostitueze. Banii obținuți din vânzarea drogurilor erau trimiși în Puglia cu autobuze de linie, transportați apoi cu feriboturile în Albania și reinvestiți în Italia sub formă de transferuri bancare de la membrii familiilor. În total, s-au confiscat 4 apartamente, 7 mașini și mai multe conturi bancare.

Urmărește-ne pe Google News! URMĂREȘTE-NE pe GOOGLE NEWS!