Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) aduce la cunoştinţa cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa faptul că termenul-limită de înregistrare ca alegători prin corespondenţă este data de 22 octombrie 2020, se arată într-un comunicat de presă.

Prelungirea cu 31 de zile a perioadei de înregistrare a cetăţenilor români din diaspora care doresc să voteze prin corespondenţă a fost decisă de Parlament printr-o lege care a fost promulgată astăzi, 16 septembrie 2020, de către preşedintele României.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente atrage atenţia asupra faptului că mai multe ţări, inclusiv din Europa, nu vor permite românilor care trăiesc pe teritoriul lor să voteze fizic, ci doar prin corespondenţă.

„În condiţiile în care multe state – şi de la nivelul Uniunii Europene, dar şi din afara spaţiului european – vor interzice înfiinţarea de secţii de votare atât în afara misiunilor diplomatice, cât şi în interiorul acestora, le recomand tuturor românilor din diaspora să opteze pentru votul prin corespondenţă, ca modalitate sigură şi comodă de vot la distanţă, fără costuri şi fără riscuri, mai ales în contextul incertitudinii legate de evoluţia pandemiei de coronavirus”, a declarat oficialul AEP citat de Agerpres.

Toate informaţiile privind procedura de înscriere cu una dintre cele două opţiuni de vot sunt disponibile pe portalul www.votstrainatate.ro la următoarele linkuri:

https://www.votstrainatate.ro/Mesaj/PrezentareVotCorespondenta

https://www.votstrainatate.ro/Mesaj/PrezentareVotSectie

Întrebări şi sesizări legate de procedura de preînregistrare şi înscriere pot fi transmise la adresa de e-mail contact@votstrainatate.ro

Românii din străinătate se pot înscrie pentru a vota la alegerile parlamentare doar până la 21 septembrie

Un candidat la alegerile locale a lăsat Timișoara pentru satul natal: Mă întorc acasă pentru a scoate comuna din izolare și sărăcie

Un primar și-a chinuit copila în timpul concediului. Dezbrăcată, cu mâinile sus și fața la perete, fata era obligată să repete că nu este figurantă

Urmărește NEWSROMANIA.NET pe - GOOGLE NEWS!