Skip to content

Permis de conducere fals, depistat asupra unui bărbat aflat la volanul unui cap tractor. „L-am primit cadou!”

Permis de conducere fals depistat la frontieră

Poliţiştii de frontieră români efectuează cercetări în privinţa unui tânăr de 26 de ani cu cetățenie moldoveană asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere fals.

Bărbatul s-a prezentat duminică, 16 octombrie, în jurul orei 05.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași pentru efectuarea controlului de frontieră, pe sensul de intrare în România. Conducea un cap tractor înmatriculat în Republica Moldova.

Român prins la frontiera Vărşand cu o semiremorcă încărcată cu calorifere furate din Franța. Și camionul era furat

La controlul de frontieră, tânărul a prezentat, pe lângă documentele de identitate, un permis de conducere eliberat de autorităţile din Republica Moldova, valabil pentru categoriile B şi C1.

Existând suspiciuni că tânărul ar putea deţine un permis de conducere fals, deoarece pentru a conduce vehiculul în cauză acesta avea nevoie de un permis de conducere valabil pentru categoria C, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului şi persoanei. Cu această ocazie au descoperit asupra lui un alt  permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova, având datele sale de identificare, valabil pentru categoriile B, C, BE şi CE.

Autotractor furat din Austria, depistat la frontieră. Șoferul: „L-am cumpărat cu 38.000 de euro”

Polițiștii au efectuat verificări suplimentare privind autenticitatea documentului, ocazie cu care au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Tânărul a declarat că a primit cadou permisul descoperit asupra lui şi că, ştiind că este fals, nu l-a folosit niciodată.

Bărbatul este cercetat penal pentru infracţiunile de instigare la fals material în înscrisuri oficiale şi conducere pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere corespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv.

Permis de conducere fals, cumpărat cu 4.500 de euro pentru un loc de muncă „mai bine plătit” în Germania